Ajankohtaista

Karjalaisen jakelumuutos – usein kysytyt kysymykset

Miksi sunnuntain Karjalainen julkaistaan jatkossa näköislehtenä, eikä painettua lehteä enää jaeta kotiin?

Karjalainen on päättänyt lopettaa sunnuntain paperilehden painamisen ja jakelun 23.4.2023 alkaen. Tuosta päivästä alkaen Karjalainen ilmestyy lehtimuodossaan sunnuntaisin yksinomaan digitaalisena lehtenä, joka vastaa painettua lehteä ulkoasultaan ja sisällöltään. Karjalainen ei siis kuusipäiväisty vaan jatkaa ilmestymistään edelleen seitsemänä päivänä viikossa, digialustoilla vieläpä jokaisen vuorokauden jokaisena tuntina päivittyvänä, vahvasti paikallisena mediana.

Päätöstä ei ole tehty kevein perustein, vaan sen taustalla ovat voimakkaasti nousseet kustannukset, jotka ovat vaikuttaneet etenkin painetun lehden julkaisemiseen. Päätökseen on vaikuttanut myös kuluttajakäyttäytymisen muutos: yhä useampi asiakkaamme on siirtynyt paperilehden lukemisesta yksinomaan tai sen rinnalla digialustoille.

Viime vuoden aikana paperisen lehden jakelukustannukset ovat nousseet noin 20 prosenttia ja sanomalehtipaperin kustannus jopa 60 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Viikonloppu- ja sunnuntaityön kalleuden vuoksi nimenomaan sunnuntain paperisen lehden tekeminen ja jakaminen on erityisen kallista muiden viikonpäivien lehtiin verrattuna.

Mitä tapahtuu Karjalaisen tilaushinnalle?

Sunnuntain paperilehden lakkauttamisella varmistamme sen, ettemme joudu tekemään vuoden 2023 aikana ylimääräistä hinnankorotusta tilaushintoihimme. Etsimällä säästöt tästä yhdestä jakelukanavasta ja siinäkin vain yhtenä viikonpäivänä turvaamme nykyisen runsaan paikallisen sisällön tekemisen viikon jokaisena päivänä kaikille julkaisukanavillemme, myös kuutena päivänä paperille painettaviin lehtiimme.

Tilaan painettua Karjalaista vain viikonloppuisin, miten saan lehteni jatkossa?

karjalainen jaetaan sinulle muutoksen jälkeen perjantaisin ja lauantaisin. Juhlapyhät voivat vaikuttaa painetun lehden ilmestymispäiviin, tarkista ilmestymispäivät täältä. Digisisällöt ovat luettavissa entiseen tapaan joka päivä.

Mitä tapahtuu kuolinilmoituksille? Entäs sunnuntain tv-ohjelmatiedoille?

Siirrämme lauantain painettuun lehteen sunnuntain lehden tärkeiksi koettuja sisältöjä, kuten kuolinilmoitukset ja sunnuntain tv-ohjelmatiedot, jotta ne ovat kaikille tarjolla myös painetussa lehdessä.

Haluaisin ottaa digin käyttööni, mistä saan apua?

Digitunnusten aktivoiminen on helppoa. Katso ohjevideo tunnusten aktivoimisesta täällä. Tarvitset vain sähköpostiosoitteen, postinumerosi ja asiakasnumerosi, jonka löydät tilauslaskultasi tai kestotilaajan etukortistasi. Rekisteröitymisen voit tehdä osoitteessa www.karjalainen.fi/rekisteröidy. Henkilökohtaista apua tarvitseville järjestämme digiopastuksia kevään aikana; seuraa lehti-ilmoitteluamme aiheesta. Voit myös kysyä apua asiakaspalvelustamme p. 010 230 8060 (ma-pe klo 8–21 ja la klo 8–17. Puhelun hinta 8,4 snt/min) tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Autamme sinua mielellämme!

Miksi juuri sunnuntain painetusta lehdestä luovutaan?

Viikonloppu- ja sunnuntaityön kalleuden vuoksi nimenomaan sunnuntain paperisen lehden tekeminen ja jakaminen on erityisen kallista muiden viikonpäivien lehtiin verrattuna. Näin emme joutuneet luopumaan useammastakin jakelupäivästä. Kannustamme kokeilemaan rohkeasti digi-Karjalaista. Näköislehti on ulkoasultaan identtinen painetun lehden kanssa ja sisältää myös sisältöä, jota painetussa lehdessä ei ole, esimerkiksi extra-liitteen lähes jokaisena päivänä viikossa.

Tarvitseeko minun tehdä jotain?

Muutos ei vaadi sinulta mitään toimenpiteitä. Jos tarvitset apua tai sinulla on kysyttävää, niin voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse 010 230 8060 (ma-pe klo 8–21 ja la klo 8–17. Puhelun hinta 8,4 snt/min) tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..