Kuolinilmoitukset

Kuolinilmoitus on omaisten tapa muistaa vainajaa ja samalla kutsua siunaustilaisuuteen tai kiittää osanotosta. Surukiitoksella voit kiittää vainajan hoitoon osallistuneita hyvästä hoidosta sekä läheisiä ja ystäviä osanotosta ja myötäelämisestä.

Jätä kuolinilmoitus tästä

Myönnämme itsepalvelusivuilla jätetyistä kuolinilmoituksista -5 % alennusta ovh-hinnasta. Kuolinilmoituksen tarkka koko ja hinta määräytyy käytetyn tekstin mukaan. Voit tutustua ilmoituskokoihin ja hintoihin ilmoituspalvelussa, jossa myös näet, minkälaisia ristejä, tunnuksia, symboleja ja kuvia ilmoituksissa voi käyttää.  

Kuolinilmoituksen tai surukiitoksen voitte jättää myös asiakaspalveluun sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jättöaikataulu

Kuolinilmoituksia julkaistaan painetun lehden julkaisupäivinä (23.4.2023 alkaen painettu Karjalainen ei ilmesty sunnuntaisin). Lehden juhlapyhän ilmestymättömyyspäivät näet tästä.

Yleisin kuolinilmoitusten julkaisupäivä on lauantai 22.4.2023 alkaen.

Kuolinilmoitukset tulee olla jätettynä tiistain-perjantain lehtiin kaksi arkipäivää ennen julkaisua. Lauantain ja maanantain lehtiin viimeistään torstaina kello 12 mennessä.

Nettipalvelussa jättöaika julkaisupäivää edeltävänä päivänä kello 14 mennessä ja lauantain ja maanantain lehtiin perjantaina kello 14 mennessä.

Tarkistuskappaleet

Kuolinilmoituksen julkaisupäivän lehteä on mahdollista saada pyydettäessä omaisille 5 kpl veloituksetta kotimaan osoitteisiin. Ylimenevistä kappaleista veloitamme 5 €/kpl (sis. alv 24 %) Ulkomaille menevistä veloitamme 8,00 €/kpl (sis. alv 24 %).

Huomioitavaa, että tarkistuskappaleet tulevat omaisille Postin jakelun mukana 1-4 arkipäivän viiveellä ilmoituksen julkaisupäivästä, poislukien Joensuun ja Joensuun lähiympäristön alueet joissa lehti jaetaan varhaisjakelun mukana julkaisupäivänä. Postitettavien lehtien osoitteet on jätettävä Karjalaiselle viimeistään julkaisupäivää edeltävänä päivänä klo 14.00 mennessä. Lauantaina ja maanantaina julkaistavaan ilmoitukseen osoitteet oltava perjantaina klo 14.00 mennessä. Arkipyhät voivat muuttaa aikataulua.  Myöhemmin ilmoitetuista osoitteista veloitamme 5 €/kpl.

Ilmoita lehtien osoitteet sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., ilmoita viestissäsi vainajan nimi ja julkaisupäivä sekä nimi ja osoitetiedot lähetettäville lehdille.

Yleistä tietoa kuolinilmoituksista


Julkaisupäivät ja jättöajat

Kuolinilmoituksia ja surukiitoksia julkaisemme jokaisena painetun lehden ilmestymispäivänä. Ilmoituksen tulisi olla Karjalaisessa viimeistään tiistain-perjantain lehtiin kaksi arkipäivää ennen julkaisua.

Lauantain ja maanantain lehtiin viimeistään torstaina klo 14.00 mennessä.

 

Oikovedos

Asiakaspalveluun jätetyistä kuolinilmoituksista lähetämme oikovedoksen sähköpostilla. Tarkistathan oikovedoksesta tekstin ja merkkien/tunnusten oikeellisuuden. Mahdolliset korjaukset/muutokset on ilmoitettava edellisenä päivänä ennen julkaisua klo 12.00 mennessä. Lauantain tai maanantain lehtiin muutokset/korjaukset perjantaina klo 12.00 mennessä. Tarkista ilmoituksen jättöaikataulut arki- ja juhlapyhien aikaan.

 

Kuolinilmoitusten sisältö

- Vainajan nimi (puhuttelunimi voi olla alleviivattuna), myös entinen ja omaa sukua -sukunimi.
- Syntymä- ja kuolinpäivämäärät ja -paikat
- Kaipaamaan jääneiden omaisten nimet
- Muistolause/-lauseet
- Kutsu siunaustilaisuuteen tai kiitos osanotosta (voi olla myös kiitokset vainajaa hoitaneille)
- Käytettävä risti ja/tai tunnus. Ilmoitus voi olla myös ilman ristiä.

Surukiitos voi olla myös erillisenä ilmoituksena hautajaisten jälkeen.

Ilmoituksen ulkoasu

Kuolinilmoituksissa ja surukiitoksissa on käytössä vakioasettelu; sama kirjasintyyppi, tunnukset ja merkit. Merkkejä voi käyttää myös surukiitoksissa.  

Ilmoituksen koko

Kuolinilmoituksen todellinen koko määräytyy kuolinilmoituksen sisällön mukaan.

Ennen kuolinilmoituksen jättöä valitse haluatko ilmoituksesta 1- vai 2-palstaisen.

- 1 palstan leveys on 39 mm, risti on tekstin yläpuolella.
- 2 palstan leveys on 82 mm, risti on tekstin vasemmalla puolella.
- Jos samassa ilmoituksessa kaksi vainajaa, ilmoitus on 3-palstainen.

Surukiitos voi olla 1- tai 2-palstainen, 1 palstan leveys 39 mm, 2 palstan leveys 82 mm

 

Vaihtoilmoitukset

Välitämme kuolinilmoituksia / surukiitoksia myös muihin lehtiin, silloin ilmoituksen jättö 1 vrk aiemmin kuin normaali jättöaika (noudatamme välitettävän lehden aikataulua). Toimituskuluja veloitamme 12,40 €/lehti (sis. alv 24 %).